Logo Logo

Wat zijn de voordelen?

  • Persoonlijke gegevens kun je zelf wijzigen
  • Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • Al je favoriete woningen bij elkaar
  • De status van het project en van je favoriete woningen bekijken
  • Voorkeuren online doorgeven en aanpassen
  • Alle documenten van je favoriete woning(en) op een rijtje

Account aanmaken en woningen favorieten

Lees stap-voor-stap hoe je een account aanmaakt en hoe je jouw favoriete woningen beheert. Ben je samen met je partner geïnteresseerd in een woning? Maak dan 1 account aan met 1 geldig e-mailadres. Het heeft geen zin om elk een eigen account aan te maken. Bij jouw persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis kun je de gegevens van je partner invullen.

Maak een account aan

Een account aanmaken is heel eenvoudig. In een paar stappen ben je in jouw persoonlijke omgeving die je zelf kunt bekijken en beheren wanneer dat jou uitkomt.

Je klikt op het poppetje, op het hartje bij het woningtype of het hartje bij het bouwnummer onder het woningaanbod. In het inlogscherm vul je jouw naam, email en gewenst wachtwoord in. Er wordt nu een bericht gestuurd naar het opgegeven mailadres. 

Ben je als stel geïnteresseerd in een woning? Dan maak je samen 1 account aan op 1 e-mailadres

Bevestig je account

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een email om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis. 

Log in op Mijn Eigen Huis

Na het bevestigen van je account log je in op Mijn Eigen Huis. Jouw initialen zie je op de plek waar eerst het poppetje stond. Ga je naar de website terug dan zie je ook daar jouw initialen en het hartje bij jouw favoriete woning(en) is nu rood.

Wat zijn jouw favoriete woningen?

Plaats de woningen waar je belangstelling voor hebt in je favorietenoverzicht. Je kunt ze zelfs met elkaar vergelijken. Om de top 5 van jouw bouwnummers door te geven als de woningen in verkoop zijn is het belangrijk dat jouw favoriete woningen in het overzicht staan. Staan ze er al in dan hoef je niets te doen. Staan ze er niet in, ga dan naar het woningaanbod en klik op het hartje bij jouw favoriete woningtype.

Mijn Eigen Huis beheren

Na het inloggen kun je jouw persoonlijke gegevens beheren, berichten lezen, documenten bekijken en als de verkoop is gestart jouw voorkeuren beheren. Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet en je hebt nog geen account? Maak er dan snel een aan.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Jouw huis financieren

Een huis kopen is de grootste aankoop in een mensenleven. Met veel keuzes die je als koper moet maken. Bij dit gebied zijn meerdere adviseurs van de Rabobank betrokken voor de financiering.

Zelf hypotheek berekenen

Je voelt het aan alles. Je wilt dat ene huis. Doordat wij al vroeg de (voorlopige) prijzen communiceren kan je je in een vroeg stadium voorbereiden op de aankoop van jouw droomhuis. Via onder meer het Rabo Hypotheekdossier krijg je op basis van je inkomen inzicht of het huis binnen handbereik is. 

Wat kan ik lenen?

Adviesgesprekken

Gedurende  het koopproces heb je over het algemeen 2 adviesgesprekken over de financiering van jouw droomhuis. De eerste is oriënterend, de ander leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Het oriënterende gesprek is vaak vlak voorafgaand aan de koop van de woning en geeft je meer inzicht in de mogelijkheden. Het andere gesprek voer je als de handtekening onder de koopovereenkomst staat. In dat gesprek worden alle gegevens definitief opgevraagd en opgevoerd. Ook kies je op basis van het advies de hypotheekvorm en looptijd.


Hypotheek aanvragen

Jouw handtekening staat onder de koop-/aanneemovereenkomst en je hebt inzicht in jouw totale financieringsbehoefte. Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Ben je met de Rabobank verder gegaan, dan kan je de definitieve gegevens opvoeren in het Rabo Hypotheekdossier. Daarmee bespaar je veel advieskosten.
Uiteraard kan je bij elke hypotheekverstrekker naar keuze terecht. Vergelijk goed alle voorwaarden per aanbieder en kies voor een financieringsvorm die bij jou past. Uiteindelijk ontvang je een hypotheekofferte die je kunt accepteren. Een getekende hypotheekofferte van de Rabobank is maximaal 1 jaar geldig.

Financiering goedgekeurd

Gefeliciteerd! Als de financiering is goedgekeurd en je hebt de offerte goedgekeurd, staat jou eigenlijk een nieuwe toekomst niet  meer in de weg. In de koop-/aanneemovereenkomst staan waarschijnlijk enkele voorwaarden. Zo moet naast de financiering ook de omgevingsvergunning rond zijn en dient zo’n 70% van alle woningen in de fase waarin jij een woning koopt, verkocht te zijn. Per overeenkomst kunnen deze voorwaarden anders zijn. Op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, mag je naar de notaris.

Naar de notaris

Is de financiering rond en de opschortende voorwaarden uit de koop/-aanneemovereenkomst zijn verlopen, dan mag je naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je daar weer de deur uit loopt, ben je de eigenaar van een stuk grond en het huis dat daarop gebouwd wordt.

Wij kiezen vaak voor een projectnotaris die alle contracten voor dat project afhandelt. Naast het passeren van de woning, kan de notaris ook andere zaken officieel vastleggen. Veel stellen kiezen bijvoorbeeld voor een Testament of een Samenlevingsovereenkomst .


Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?