Start bouw fase 4 De Blauwe Kreken

30 oktober '23

De vaart zit er goed in bij nieuwbouwplan De Blauwe Kreken. Vrijdag 27 oktober is de start van de bouw van fase 4 gevierd. Met het slaan van de eerste paal is het startschot gegeven voor de realisatie van 62 energieneutrale rijwoningen door aannemer Van Mierlo. Dit is een mooi moment waarbij natuurlijk ook de kopers aanwezig waren.

Nadruk op kwaliteit

"Deze wijk wordt gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom. De gemeente en BPD werken daarin nauw samen. En dat zie je terug in de hoge kwaliteit van de wijk, het diverse aanbod aan woningen en de nadruk die we leggen op duurzaamheid. Het feit dat we hier nu weer staan en veel kopers gelukkig kunnen maken, is geweldig. Dat is waar we het voor doen," aldus wethouder Michiel Ferwerda, die de officiële handeling verrichtte.

image alt

Dorpse sfeer

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD, is net zo enthousiast als de wethouder. Hij zegt: "Ook in deze fase van De Blauwe Kreken worden heel duurzame woningen gerealiseerd. Alle huizen worden uitgerust met individuele warmtepompen en zonnepanelen. Bewoners hebben daardoor een lagere energierekening en veel wooncomfort. Het ontwerp van de woningen vind ik ook erg goed gelukt. De woningen passen door de kleur en materialen mooi bij de dorpse sfeer van deze buurt. Alles bij elkaar wordt het hier echt heel mooi."

De planning

Ondertussen groeit De Blauwe Kreken gestaag door. In fase 3 zijn nog enkele geschakelde Watervilla's te koop die compleet met aangelegde tuin worden opgeleverd. Ook in fase 4 zijn nog enkele woningen te koop. In beide fasen hoeven kopers niet lang meer te wachten op hun nieuwe woning, aangezien de bouw al is gestart. De volgende fase omvat geschakelde bungalows en rijwoningen, gelegen aan een groenzone met water. Deze fase gaat begin 2024 in de verkoop.

  Neem contact op
  Bekijk het woningaanbod