Meer over meerwerk

20 oktober '22

Een uitbouw aan de achterzijde, het verplaatsen van de keuken naar de achterzijde, openslaande deuren, een dakkapel, bad en inloopkledingkast? Alles is mogelijk. Bij de rijwoningen, tweekappers en vrijstaande villa kun jij beslissen welk meerwerk uitgevoerd wordt aan jouw nieuwbouwwoning.

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen - dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting - en regelt de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren. Dit is voordeliger, aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt. De aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de koperskeuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij een woning op deze website.

Nieuwbouw Meerwerk

Opties

Genoeg over wat meer- en minderwerk is. Laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk aan jouw woning in De Blauwe Kreken?! Dat is afhankelijk van het woningtype of het bouwnummer. De aannemer heeft per bouwnummer specifieke meer- en minderwerklijsten opgesteld. Veel gekozen opties zijn een uitbouw, dakkapel of het samenvoegen van slaapkamers.

De keuze voor een ‘kleine’ uitbouw zorgt ervoor dat de woonkamer ruimer oogt. Het effect van een nog grotere uitbouw laat zich raden. Zo wordt het inrichten van de woonkamer een stuk makkelijker en profiteer je extra vierkante meters. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de opties bespreken van de schuifpui. Die kan namelijk vervangen worden voor openslaande deuren. Heerlijk toch, op een zomerse dag lekker alle deuren naar de tuin open!

Jouw details

Er zijn ook veel opties mogelijk voor de verdiepingen. Een inloopkast, grotere slaapkamer of grotere badkamer? Het is allemaal mogelijk. En kleinere zaken waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel heel handig zijn: wat denk je van een vorstbestendige buitenkraan of een extra aansluiting in de keuken? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen.

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur of verkoopmakelaar rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan een woning? Bekijk dan de woningen en vind onder het kopje downloads de koperskeuzelijst.

Bekijk de woningen
  Lees meer nieuws
  Bekijk de woningen