Klimaatadaptatie in de tuin

14 september '23

Om jouw nieuwe tuin straks beter bestand te maken tegen bijvoorbeeld langdurige droogte, zware regenval, hittegolven en andere klimaatgerelateerde uitdagingen, zorg je er bij het inrichten al voor dat je tuin klimaatadaptief is.

Hoe maak ik mijn tuin klimaatadaptief?

Het doel van een klimaatadaptieve tuin is om niet alleen een mooie tuin te creëren, maar er ook voor te zorgen dat deze bijdraagt aan het verminderen van de impact van klimaatverandering en het behoud van de natuurlijke omgeving. Er zijn meerdere manieren om je tuin klimaatadaptief te maken. We lichten er hieronder een aantal toe.

Voorbeeld klimaatadaptief tuinontwerp

Zoals je hierboven hebt gelezen, zorgen de gekozen materialen, beplanting en indeling in een klimaatadaptief tuinontwerp gezamenlijk voor een beter, gezonder en prettiger leefklimaat rondom je woning. De volgende schets geeft je een idee hoe dit er bijvoorbeeld uit kan zien.

Houden meer buren rekening met klimaatadaptatie in het aanleggen van een tuin? Dan is de impact nog groter en maken jullie er bij voldoende toepassingen een hele klimaatadaptieve buurt van. Hoe prachtig zou dat zijn!

Voorbeeld schets klimaatadaptieve tuin
  Lees meer nieuws
  Bekijk het woningaanbod