Hoe verloopt de verkoopprocedure?

20 april '20

Op 28 april gaan de 44 woningen van De Blauwe Kreken in verkoop. Benieuwd hoe de verkoop in z'n werk gaat en wat je nu alvast kunt regelen? Lees snel verder!

Stap 1) Inzage in de verkoopstukken

Heb je je ingeschreven als belangstellende bij één van de woningtypen? Dan sturen wij je op dinsdag 28 april om circa 17.00 uur een e-mail met een link naar de verkoopdocumenten. Hier vind je onder andere de plattegronden per bouwnummer, de optiemogelijkheden per woning, wat voor sanitair er standaard in de woningen komt en nog veel meer. Je neemt op je gemak alles door. Vanaf dit moment kan je je inschrijven voor maximaal 5 woningen. 

Stap 2) Inschrijven voor de woningen

Wanneer de verkoop online is gestart, heb je tot woensdag 6 mei 17.00 uur de tijd om je in te schrijven voor jouw 5 meest favoriete woningen in De Blauwe Kreken. Dit doe je volledig online via je Mijn Eigen Huis omgeving.

Account aanmaken

Stap 3) Financiële check

Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers? Dan ontvangen wij graag (als de verkoop is gestart) je financiële check. Een financiële check is een brief van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker. Met een financiële check maak je meer kans op een woning. Bij het toewijzen van de woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Meer informatie over de financiële check lees je hier

Stap 4) Toewijzing

De toewijzing vindt (bij meerdere kandidaten op hetzelfde bouwnummer) plaats op basis van een financiële check. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

Stap 5) Online kopen

Op woensdag 6 mei om 17.00 sluit de inschrijfperiode. Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt uiterlijk vrijdag 8 mei van ons een bericht. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan zie je dit terug in je Mijn Eigen Huis account en kan je het online koopproces gaan doorlopen. Hierover volgt later meer informatie op de site.

Als je geen woning toegewezen hebt gekregen, zie je dit in jouw Mijn Eigen Huis-account. Je ontvangt daarnaast een mail en je wordt dan automatisch op de reservelijst geplaatst.

  Neem contact met ons op
  Bekijk het woningaanbod