Start bouw fase 3 De Blauwe Kreken in Poeldijk

4 juli '23

De bouw van de 21 watervilla's in de Blauwe Kreken fase 3 is gestart. Alle reden voor een feestje. Dus nodigden BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer Ouwehand Gorinchem de kopers uit voor de officiële handeling.

"Elke keer dat er een fase binnen de Kreken wordt gestart, is het een feestje. De wijk wordt weer mooier en completer. Uniek aan deze woningen is dat we gelijk de tuin opleveren. Dat biedt een mooie kans om te ontzorgen en samen te vergroenen", aldus de wethouder.

image alt

Innovatief bouwsysteem

De watervilla's zijn bijzondere woningen. Niet alleen door de moderne vormgeving van Zecc architecten, maar ook door de manier waarop ze gebouwd worden. De gevels van de villa's worden in de fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet en afgewerkt. Een aantal villa's staan al trots aan de waterkant. De aannemer heeft een camera geplaatst, zodat je de bouw live kunt volgen. Op dit moment te zien hoe de begane grond van een viertal villa's gemaakt wordt.

image alt

Duurzaam

Alex Jansen, ontwikkelaar bij BPD, is blij met het resultaat. "Met deze ontwikkelingen maken we woondromen waar. Kopers konden met de woningconfigurator zelf hun villa samenstellen én gelijk het resultaat bekijken. Daarbij laten we met De Blauwe Kreken fase 3 zien hoe we bij BPD duurzaamheidsambities waarmaken. De villa's zijn energieneutraal en worden voorzien van individuele warmtepompen en zonnepanelen. Doordat de villa's in de fabriek worden gemaakt, zijn er minder afvalstoffen en is het transport beperkt."

image alt

Nog 10 woningen beschikbaar

De Blauwe Kreken ligt aan de rand van Poeldijk, op vijf minuten fietsen van het centrum. In De Blauwe Kreken worden ongeveer 250 energiezuinige, duurzame woningen gerealiseerd. Er zijn nog 10 villa's beschikbaar. De nog beschikbare villa's hebben een grootte van 159 tot 219 m2. Omdat de bouw al is gestart, hoef je niet lang te wachten op de sleutel. Het actuele aanbod is te vinden op de pagina 'woningen'.

Met compleet aangelegde tuin

Wie een villa in De Blauwe Kreken koopt, hoeft alleen maar het huis naar eigen smaak af te werken. De villa's worden opgeleverd mét aangelegde tuin, uiteraard geheel naar persoonlijke wensen. Jansen zegt: "Doordat kopers de vrijheid krijgen om de tuin geheel op maat te laten ontwerpen, zal iedere tuin weer anders zijn. Maar daarmee is deze wijk wel gelijk helemaal af en kunnen de bewoners meteen genieten."

  Lees meer nieuws
  Bekijk de woningen