Bouwupdate De Blauwe Kreken fase 4

19 februari '24

Fase 4 van De Blauwe Kreken begint vorm te krijgen. In de herfst van 2023 is gestart met de bouw van de 62 woningen in Poeldijk. Tijd voor een update.

Inventief bouwen

De woningen zijn allemaal voorzien van een begane grondvloer, evenals een prefab meterkast. Deze worden aangesloten op het aanwezige hoofdtracé. Naar verwachting wordt begin maart gestart met het monteren van de gevelkaar casco's. Het project wordt gebouwd aan de hand van het prefab casco gevelklaar bouwsysteem. Bij dit systeem wordt in de fabriek het betoncasco 'gevelkaar' gemaakt.

De wanden en vloeren worden inclusief voorzieningen zoals elektra- en waterleidingen gestort. Ook de kozijnen worden in de fabriek gemonteerd en de wanden worden voorzien van isolatie. Daarna plaatst aannemer Van Mierlo de keramische steenstrips met het RoboBrick systeem op de isolatie verlijmd. De complete geveldelen gaan op transport naar de bouwplaats en worden daar gemonteerd. De montage op de bouwplaats gaat snel en de CO2-uitstoot wordt hiermee gereduceerd.

  Lees meer nieuws
  Bekijk het woningaanbod