OBWZ en BPD tekenen overeenkomst nieuwe fase Poeldijk Dorp

Vanochtend hebben Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) en BPD Ontwikkeling B.V. een reserveringsovereenkomst ondertekend voor de volgende fase in Poeldijk Dorp. In totaal komen er nog circa 120 woningen in het dorp, waarvan er ruim 70 in elk geval door BPD ontwikkeld gaan worden.

Al geruime tijd is BPD bezig met het ontwikkelen van woningen binnen het stedenbouwkundig plan, dat OBWZ met de klankbordgroep heeft opgesteld. Projectdirecteur Barbara Wassenaar: 'Geweldig om te zien hoe BPD nu de vertaalslag maakt van het plan dat wij in samenspraak met de omwonenden en belangstellenden hebben opgesteld. Alles zit erin: de woningen, het centrale pleintje, het water en een haventje. Het wordt echt een plan voor iedereen!'

Tekenen

Gevarieerde woningbouw

Het plan behelst diverse woningtypen: van rijwoningen en herenhuizen tot twee-onder-eenkapwoningen, patiowoningen en vrijstaande villa's. Stuk voor stuk statige huizen met veel mooie details. Als eerste komen dit voorjaar de rijwoningen en tweekappers aan het water op de markt. De andere woningen, waaronder de patiowoningen op het eiland, worden naar verwachting begin 2017 gebouwd.

Aanwezig op het Westlands Woonevent

Op het Westlands Woonevent informeert BPD uitgebreid over de nieuwe fase in Poeldijk Dorp. Deze nieuwbouwbeurs voor het Westland vindt plaats op zaterdag 9 april aanstaande tussen 10.00 en 15.00 uur in het verkoopcentrum van OBWZ aan de Haagweg in Monster. Toegang is gratis.

Poeldijk Dorp ligt op een unieke plek, tussen de Gantel en het centrum van Poeldijk. Dicht bij alle voorzieningen en bij het water, met alle gemak van dien. Poeldijk Dorp is een jonge, kindvriendelijke en gevarieerde wijk, die voor een deel al is gebouwd. Het karakter van de wijk en de sfeer van de knusse, moderne dorpsstraatjes is dan ook al goed waarneembaar. BPD ontwikkelde en realiseerde ook de eerder fasen in dit plan. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina www.facebook.com/poeldijkdorp.

OBWZ

Poeldijk Dorp is één van de gebiedsontwikkelingen van OBWZ. Opvallend voor dit woongebied is de aanwezigheid van veel groen en water, zorgvuldig afgestemd op de wensen van huidige en toekomstige bewoners. OBWZ is een samenwerking tussen Gemeente Westland en BPD Ontwikkeling B.V.

Poeldijk Dorp Nieuwe vogelvlucht
De laatste ontwikkelingen Nieuws