Gasloos wonen in Het Gantel Huys

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van de appartementen en maisonnettes en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 wordt aangevraagd, zoals bij Het Gantel Huys, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet.

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Het Gantel Huys

Er zijn verschillende alternatieven om een woning gasloos te maken. In de appartementen en maisonnettes van Het Gantel Huys is gekozen voor een luchtwarmtepomp. We leggen je graag uit wat dat inhoudt!

Warmtepomp: warmte via lucht

gasloos wonen in Het Gantel Huys

Het appartementengebouw Het Gantel Huys krijgt een lucht/water warmtepomp. Deze haalt zijn energie uit de lucht om de woning te verwarmen of te verkoelen: uit de ventilatielucht van je woning en/of uit de buitenlucht. De warmtepomp maakt gebruik van verschillende zaken - zoals een compressor - om de temperatuur van de warmte uit de lucht te verhogen. Een lucht/water warmtepomp die buitenlucht als warmtebron benut, heeft altijd een extra apparaat nodig. Dit is de buiten-unit, een soort airco die de buitenlucht afkoelt en de zo gewonnen warmte naar de binnen-unit stuurt voor verwarming van de woning.

Iedereen eigen zonnepanelen

Door het gebruik van een warmtepomp en het koken op inductie is er geen gasaansluiting in de woningen. Hiermee zijn de woningen helemaal klaar voor de toekomst! En dat is wel zo’n prettig idee. Maar gaat dan de elektriciteitsrekening niet enorm omhoog?

Laten we allereerst voorop stellen dat je al direct bespaart doordat je niet op het gasnet aan hoeft te sluiten. Daarnaast is een warmtepomp een zuinige manier van je woning verwarmen in vergelijking met traditionele verwarmingsketels op gas. Maar het belangrijkste is dat ieder appartement in Het Gantel Huys over zijn eigen zonnepanelen beschikt op het dak van het gebouw. Dit scheelt in de elektriciteitsrekening, iets wat je als bewoner zeker gaat merken! 

Kortom, een gasloze nieuwbouwwoning in Het Gantel Huys is niet alleen toekomstbestendig, maar is ook nog eens gunstig voor de portemonnee. Terwijl je heerlijk geniet van een lome zonnige middag op het balkon, zijn de panelen op het dak hard aan het werk voor de energie in jouw woning. Dan zit je toch nóg lekkerder?

  Naar de woningen
  Wanneer start de verkoop?